INSTITUCIJA ZA MEDIJACIJU Centar za mirno rješavanje sporova  „MEDIJATOR“ Profi test d.o.o. organizira godišnje stručno usavršavanje medijatora o mirnom rješavanju sporova s međunarodnim sudjelovanjem.

„MIRNO RJEŠAVANJE SPOROVA – Izazovi i prilike“

06.04.2024. subota, HOTEL „DUBROVNIK“ Ljudevita Gaja 1 (GPS - Praška 5) Zagreb, 10 000 Dvorana   „Ban Mažuranić“ početak od 10,00 sati

Centar za mirno rješavanje sporova „MEDIJATOR“ Institucija za medijaciju s dostupnošću medijatora na cijelom području Republike Hrvatske i dugogodišnjim medijatorskim iskustvom u edukaciji medijatora kao i u vođenju medijacije potiče na stručno usavršavanje te povezivanje medijatora. Biti će ovo konferencija i dijalog oko izazova, prilika i najboljih praksi u održivosti i izgradnji medijacije i medijatora u kontekstu rješavanja svih vrsta sporova. 

Prilika je ovo za razmjenu iskustava medijatora  tijekom primjene novog Zakona o mirnom rješavanju

sporova koji donosi brojne prilike za razvoj medijacije kao primarnog alata za mirno rješavanje sukoba.

Jesmo li spremni za nove izazove u primjeni Zakona o mirnom rješavanju sporova?

Prepoznaje li javnost prilike koje se otvaraju  primjenom novog  Zakona o mirnom rješavanju sporova?

Jesu li svi dionici rješavanja sporova spremni koristiti medijaciju kao alat za rješavanje sporova?

Kako medijator upisani u Registar medijatora mogu doprinijeti razvoju svijesti o medijaciji kao alatu za rješavanje sporova?  

Kako ostvariti sinergiju JU Centra za  mirno rješavanje sporova s institucijama za medijaciju , medijatorima i sudovima u učinkovitom mirnom rješavanju sporova?

Koje preduvjete i tehničkih sposobnosti trebaju imati medijatori  u pružanju usluge medijacije??

Kakvo je  stanje danas  u zemljama jugoistočne Europe u razvoju medijacije??

Na ova i  brojna druga pitanje od interesa za medijatore stručnu  i zainteresiranu javnost  u izlaganjima ponudit će  eminentni stručnjaci medijatori s bogatim iskustvom kao i medijatori iz Jugoistočne  Europe.

Program godišnje konferencije medijatora „MIRNO RJEŠAVANJE SPOROVA – Izazovi i prilike“
  Novosti - Povratak