INSTITUCIJA ZA MEDIJACIJU Centar za mirno rješavanje sporova  „MEDIJATOR“ Profi test d.o.o. organizira godišnje stručno usavršavanje medijatora o mirnom rješavanju sporova s međunarodnim sudjelovanjem.

„MIRNO RJEŠAVANJE SPOROVA – Izazovi i prilike“

06.04.2024. subota, HOTEL „DUBROVNIK“ Ljudevita Gaja 1 (GPS - Praška 5) Zagreb, 10 000 Dvorana   „Ban Frankopan“ početak od 10,00 sati

Centar za mirno rješavanje sporova „MEDIJATOR“ Institucija za medijaciju s dostupnošću medijatora na cijelom području Republike Hrvatske i dugogodišnjim medijatorskim iskustvom u edukaciji medijatora kao i u vođenju medijacije potiče na stručno usavršavanje te povezivanje medijatora. Biti će ovo konferencija i dijalog oko izazova, prilika i najboljih praksi u održivosti i izgradnji medijacije i medijatora u kontekstu rješavanja svih vrsta sporova. 

Prilika je ovo za razmjenu iskustava medijatora  tijekom primjene novog Zakona o mirnom rješavanju

sporova koji donosi brojne prilike za razvoj medijacije kao primarnog alata za mirno rješavanje sukoba.

Jesmo li spremni za nove izazove u primjeni Zakona o mirnom rješavanju sporova?

Prepoznaje li javnost prilike koje se otvaraju  primjenom novog  Zakona o mirnom rješavanju sporova?

Jesu li svi dionici rješavanja sporova spremni koristiti medijaciju kao alat za rješavanje sporova?

Kako medijator upisani u Registar medijatora mogu doprinijeti razvoju svijesti o medijaciji kao alatu za rješavanje sporova?  

Kako ostvariti sinergiju JU Centra za  mirno rješavanje sporova s institucijama za medijaciju , medijatorima i sudovima u učinkovitom mirnom rješavanju sporova?

Koje preduvjete i tehničkih sposobnosti trebaju imati medijatori  u pružanju usluge medijacije??

Kakvo je  stanje danas  u zemljama jugoistočne Europe u razvoju medijacije??

Na ova i  brojna druga pitanje od interesa za medijatore stručnu  i zainteresiranu javnost  u izlaganjima ponudit će  eminentni stručnjaci medijatori s bogatim iskustvom kao i medijatori iz Jugoistočne  Europe.

Kome je namijenjena konferencija: 

Poslovnoj zajednici: upravama, kao i svim razinama menadžmenta  

Državnoj i lokalnoj upravi

Neprofitnim organizacijama i civilnom sektoru

Akademskoj zajednici

Medijatorima

Odvjetnicima

 

Pozivamo vas da nam se pridružite u učenju o najboljim održivim praksama, umrežavanju s relevantnim dionicima medijacijske politike u Republici Hrvatskoj. 

Kotizacija

100,00 eura po osobi uključuje sudjelovanje na Konferenciji, potvrda o sudjelovanju,  osvježenja tijekom  pauze i ručak.

Uplaćuje se: primatelj PROFI TEST d.o.o.

Namjena : Kotizacija za Stručni skup

IBAN: HR3524840081104473244

Poziv na broj : OIB uplatitelja

Broj sudionika je ograničen

 

Sudionicima ovog stručnog usavršavanja medijatorima upisnim u Registar medijatora izdat će se potvrda o sudjelovanju  u smislu Zakona o mirnom rješavanju sporova (Narodne novine broj 67/23) i članka 9, Pravilniku o registru medijatora  ( Narodne novine broj 100/23).   

Konferencija se održava  u sklopu EU projekta „Alternativno rješavanje potrošačkih sporova medijacijom u sektorima energetike i vode, poštanskih usluga i elektronike komunikacije,“   

Ovaj Program  sufinanciran je iz proračuna Europske unije. "Sadržaji ove Konferencij izražava stavove autora i isključivo je njegova odgovornost; ne može se smatrati da odražava stavove Europske komisije i / ili European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA) ili bilo koje drugo tijelo Europske unije. Europska komisija i Agencija neće prihvatiti bilo kakvu odgovornost za korištenje informacija koje sadrže."

 

Prijavnica za izlaganje

 
 
 
 

Prijavnica za sudjelovanje

 
 
 
 
  Novosti - Povratak